WiFi connection issues

  • 346 Views
  • Last Post yesterday
Shawn Davis posted this 04 March 2020

Unable to connect to adapter. No flashing green led, only steady red led illuminates on adapter. Device shows up on device list, but will not connect. HELP!!

Order By: Standard | Newest | Votes
inCarDoc posted this 04 March 2020

To check the issue we might need to review setting and connection protocol data from your phone. 

Please follow recommendations to setup WiFi connection and send resulting troubleshooting data from your phone:
https://incardoc.com/en-us/article/how-to-connect-obd-car-doctor-ios-and-android-to-obd-adapter/

Please ignore indicator color, as it may be different for various adapters.

Thanks!

Larry Meyers posted this 04 March 2020

 I HAVE A WIFI ADAPTER AND WHEN I TRIED THE FREE VERSION IT CONNECTED GREAT AND QUICK.  THEN I PAID FOR THE UPGRADE AND CAN'T CONNECT ANYMORE

inCarDoc posted this 05 March 2020

Pro version does not change anything in connection with adapter. It’ is THE SAME.

Possible issues only with connection settings or conditions.

PLEASE use in-app option to send app connection data to our support. please repeat issue description in the letter with data. We will check and and help you to set it work.

 

Thanks.

Harrison McMann posted this yesterday

Phone connects to adapter. But the app is failing to connect. The app goes through all the different ‘Init’ functions, attempts to connect 3+ times and then fails. Each time an ‘init’ function is read, the OBD2 scanner is flashing across all LEDs. Why is this?

inCarDoc posted this yesterday

Unfortunately We can’t answer anything unless review the connection data from your session. 

Please follow recommendations to setup WiFi connection and SEND resulting troubleshooting data from your phone, as it suggested below
https://incardoc.com/en-us/article/how-to-connect-obd-car-doctor-ios-and-android-to-obd-adapter/

Please repeat the  issue description as well as car model/year details in the mail.

Thanks